Mercedes A-klass 1997 Foto: Daimler

Nya Mercedes A-klass nu fullt avslöjad

Nu vet vi hur nya generationen Mercedes A-klass ser ut både fram och bak, trots att Mercedes vill hålla den hemlig till nästa vecka. Dessutom vet vi ju redan hur delar av interiören ser ut.

 För knappt två veckor sedan släppte Mercedes själva lite interiörbilder när de förklarade förträffligheten med uppkopplingsmöjligheterna i nya A-klass.

 Nu fulländas avslöjandet av bilen i förtid då den ungerska motorsajten AutoMobil publicerar en bild på vad som sägs vara bakänden på nya A-klass. Bilden, som är väldigt liten i formatet som original, fick de bifogat i ett epostmeddelande från en Mercedes-handlare.

 Bilden ser faktiskt ut att vara äkta vara, trots att den är i misstänksamt dålig kvalitet. Platsen ser ut att kunna vara Lanzarote och formerna på bilen är tydligt desamma som på den som filmades på ön för en månad sedan. Fälgarna, plåtytorna alla veck, fönsterlinjen, sidobackspeglarna, ja allt ser ut att vara exakt detsamma. Det är bara baken vi inte sett tidigare. Vad tycker du? Känns den baken Mercedes?

 Bilen på bilden har två utblås, en diffusorliknande historia samt sportiga slitsar i bakre stötfångaren. Tillsammans med fälgarna skulle vi kunna tippa att bilen är utrustad med någon form av AMG-paket. Ett annat alternativ är att nya A-klass vill vara sportigare redan från grunden och bjuder på sådana här allehanda tuffa attribut.

 På Genèvesalongen nästa vecka har vi svaren på alla våra funderingar.