Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance är en laddhybrid med 843 hästkrafter!
2 AV 2
Foto: Mercedes

Nya Mercedes–AMG GT officiell – nu med baksäte

Snart tio år efter lanseringen ersätts Mercedes-AMG:s tvåsitsiga sportbil GT Coupé av en andra generation. Till de största nyheterna hör rejält större yttermått och ett baksäte.

Mercedes har inte gett upp sportbilskampen med Porsche 911. Nästan tio år efter lanseringen av Mercedes–AMG GT Coupé kommer nu uppföljaren. Vid en snabb anblick kan andra generationen av AMG GT Coupé se ut ungefär som den första, men en närmare granskning visar att nästan allt är annorlunda.

Förutom V8-motorn. Mercedes-AMG:s fyra liter stora och dubbelturbomatade V8 finns kvar, om än i optimerade utföranden. Den nya bilen kommer att kunna köpas som AMG GT 63 4Matic+ och då ger V8-motorn 585 hästkrafter och 800 newtonmeter. 0–100 km/h går på 3,2 sekunder och toppfarten är 315 km/h. Den som kan besinna sig lite och köpa AMG GT 55 4Matic+ får 476 hästkrafter och 700 newtonmeter. Den gör 0–100 km/h på 3,9 sekunder och når 295 km/h.

Ett baksäte för personer som är kortare än 150 centimeter.Ett baksäte för personer som är kortare än 150 centimeter.Ett baksäte för personer som är kortare än 150 centimeter.
Bakluckan öppnar stort och bagageutrymmet är rymligt för att vara en sportbil.Bakluckan öppnar stort och bagageutrymmet är rymligt för att vara en sportbil.Bakluckan öppnar stort och bagageutrymmet är rymligt för att vara en sportbil.
1 AV 3
Ett baksäte för personer som är kortare än 150 centimeter.
Foto: Mercedes
2 AV 3
Bakluckan öppnar stort och bagageutrymmet är rymligt för att vara en sportbil.
Foto: Mercedes
3 AV 3
Foto: Mercedes

Den stora nyheten med nya Mercedes–AMG GT Coupé är det större formatet. Andra generationen mäter hela 472 centimeter på längden, vilket är 17 centimeter längre än föregångaren. Axelavståndet är 270 centimeter, sju centimeter längre än tidigare.

Har en Mercedes någonsin varit så lik en Porsche?Har en Mercedes någonsin varit så lik en Porsche?Har en Mercedes någonsin varit så lik en Porsche?
Har en Mercedes någonsin varit så lik en Porsche? Foto: Mercedes

De nya måtten gör att AMG GT Coupé, till skillnad från föregångaren, har plats för ett baksäte. Det är förvisso tillval, och är enligt Mercedes endast lämpligt för passagerare som är upp till 150 centimeter långa, men det är ett riktigt baksäte. Den nya bilen har dessutom en betydligt brantare vinkel på A-stolparna, vilket ska förbättra sikten och göra det lättare att ta sig i och ur.

Nytt är också att fyrhjulsdrift, aktiva krängningshämmare, elektronisk diffbroms bak och fyrhjulsstyrning ingår i standardutrustningen. Nioväxlad automatlåda är också standard.