Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mercedes CLA träder fram ur mörkret

För att belysa världspremiären i januari har Mercedes nu skickat ut en teaserbil där vi får oss en skymt av nya CLA.

Världspremiären av nya Mercedes CLA äger alltså rum i januari 2019, men inte på bilsalongen i Detroit utan på den stora CES-elektronikmässan i Las Vegas som har öppet veckan innan Detroit. Mercedes väljer därmed samma ställe som de i januari 2018 visade upp nya infotainmentsystemet MBUX som först tog plats i nya A-klass (som dock hade premiär i Genève två månader senare).

Mercedes val av plats understryker än mer att biltillverkarna i allt större utsträckning väljer bort traditionella bilsalonger (just Detroitsalongen har extra stora problem) till förmån för andra platser och sammanhang. Men att låta en ny bilmodell, låt vara att den är en klon av A-klass, ha premiär på en elektronikmässa i stället för en bilsalong är ett ganska stort steg. Dock ligger förklaringen i att Mercedes har ny och förbättrad (MBUX-)teknik att visa upp. Själva bilen skulle man kunna säga är av något mindre betydelse.

Ska bli spännande att se hur A-klass Sedan (bilden) och CLA skiljer sig åt.Ska bli spännande att se hur A-klass Sedan (bilden) och CLA skiljer sig åt.Ska bli spännande att se hur A-klass Sedan (bilden) och CLA skiljer sig åt.
Ska bli spännande att se hur A-klass Sedan (bilden) och CLA skiljer sig åt.

Vad gäller CLA som bilmodell ser vi på bilden överst att den är ganska lik A-klass Sedan, eller till och med mycket likt. Skillnaden ser ut att framför allt bestå av sämre plats i huvudhöjd i baksätet, men vi hoppas att Mercedes är djärva nog att förse CLA med några tydliga detaljer som får den att sticka ut från mängden.