Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mercedes E-klass avslöjad

Helt nya Mercedes E-klass läcker ut en vecka innan världspremiären på Detroit-mässan. Som väntat är den mycket lik S-klass.

Under hösten har vi fått se en hel del spionbilder samt officiella bilder från Mercedes på nya E-klass. Nu, en vecka innan den officiella världspremiären på bilsalongen i Detroit får vi dock se den i sin helhet.

Som väntat följer den samma designspråk som vi tidigare fått bekanta oss med hos bland annat S-klass och C-klass, framförallt den förstnämnda. Liksom hos C-klass finns det två olika fronter, en med den klassiska Mercedes-stjärnan på huven och en sportigare version med stjärnan integrerad i grillen. Baken påminner till stor del om S-klass men bakljusen känns även igen från gamla CL-modellen.

Enligt uppgift mäter nya E-klass 492 centimeter på längden, alltså fyra centimeter längre än föregångaren. Hur mycket extra utrymme det innebär för passagerarna är i nuläget oklart.

Vid lansering kommer E-klass att erbjudas med bland annat en nyutvecklad tvålitersdiesel som levererar 195 hästkrafter, denna kommer att sitta i 220d. Snittförbrukning ska vara 0,39 liter per mil. I bensinversionen E200 kommer det att sitta en tvålitersmaskin med turboladdning, men i nuläget finns inge specifikationer för denna.

I ett senare skede kommer även laddhybriden E350e att erbjudas, en 2,0-liters turbomotor får hjälp av en elmotor och levererar totalt 279 hästkrafter. Utöver detta kan vi även förvänta oss två nya dieselmotorer med 150 samt 258 hästkrafter och två bensinare med 183 och 333 hästkrafter.

Mer om nya Mercedes E-klass får vi veta när bilsalongen i Detroit drar igång under nästa vecka.