Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mercedes E-klass Coupé avslöjad

Den är tänkt att vara hemlig till på onsdag, men det lyckades inte Mercedes med. Nya E-klass Coupé har läckt ut i broschyrformat.

Det är belgiska AutoTijd som har kommit över en broschyr för nya Mercedes E-klass Coupé och publicerat den på nätet. Därmed har de tagit udden av Mercedes presentation som ska hållas på onsdag.

Vi kan inte säga att vi är överraskade av vad vi ser på bilderna, bilen är nämligen formgiven på samma vis som coupéversionen av C-klass och S-klass med lite tuffare front, sluttande taklinje och en hopsnörpt rumpa med breda, låga bakljus som sträcker sig runt och fram på bakskärmarna.

Den största överraskningen är får ventilationsutblåsen stå för. Där har Mercedes interiöra formgivare fått fingra lite extra i och med att själva gallren har en annan utformning än i vanliga E-klass. I coupéversionen liknar gallren turbinmotorer. Utseendet har hämtats från konceptversionen av S-klass Coupé.

Den läckta broschyren avslöjar även lite annat smått och gott, exempelvis vilka motorer som är aktuella vid lanseringen. De är fyra till antalet varav en drivs med diesel – E 220 d med 194 hästkrafter. Bensinmotorerna är E 200 med 184 hästkrafter, E 300 med 245 hästkrafter samt fyrhjulsdrivna E 400 4Matic med 333 hästkrafter. Alla motorer förutom E 400 är raka fyror på två liter. E 400 är en V6-maskin.

Mer officiell information om nya Mercedes E-klass Coupé har vi alltså senare i veckan.