Nya Mercedes E-klass Coupé – tre snabba från provkörningen

Dags för PeO Kjellström att prova nya Mercedes E-klass Coupé, och det är förstås i Barcelona. Hur är det i din andra hemstad, PeO?

– Säkert toppen som vanligt. Men jag återfinns faktiskt i Girona som ligger närmare tio mil från Barca som för övrigt tydligen hade en underbar fotbollskväll i går (vi genomförde detta samtal under torsdagskvällen, reds anm). Synd…

Jaja, du vet att du pratar med redaktionens fotbollsnörd. Fortsatt avancemang i Champions League efter en domarskandal och en klassisk Suarez-filmning, seger med 6-1, totalt 6-5 mot PSG. Men E-klass Coupé?

– Jättesnygg, annat var inte att vänta. Nu baserad på E-klass bottenplatta i stället för C-klass som den förra. Större, bredare, fetare. Och om man bortser från det opraktiska att bara ha två dörrar tycker jag detta är läckraste E-klass i senaste generationen hittills. Skön att köra, ligger tight på vägen med bredare spårvidd och lägre markfrigång. Och som i andra E-klass men man ju ”trimma” den med enkla rullningar på ett vred. I like, helt enkelt!

Så här brett smil brukar inte PeO bjuda på när han besöker Barcelona, tydligen imponerar nya Mercedes E-klass Coupé på honom.

Kul, men bortsett från ny kaross, inga andra nyheter?

– Lite småsaker, men det får framkomma i en senare artikel i Teknikens Värld. Några av versionerna säljs redan för leverans i april. Prislappen börjar på 447 900 kronor för E 200 Coupé och 220 d Coupé med automatlåda. Det blir inte billigare sedan.

Hela provkörningen läser du i kommande nummer av Teknikens Värld.