Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mercedes E-klass Kombi – tre snabba från provkörningen

Är nya Mercedes E-klass Kombi världens lyxigaste laståsna? Det är precis vad Erik Wedberg försöker ta reda på just nu. Här får vi en första rapport från provkörningen i Hamburg.

Hej Erik, ser det ut som att nya E-klass Kombi behåller sin plats som herre på kombitäppan?

– Ja, det måste jag nog säga. Med sedankarossen har nya E-klass flera konkurrenter, bland annat S90, som utmanar starkt men i kombisegmentet är rivalerna färre.

Hur är lastutrymmet?

– Med alla säten på plats rymmer den ungefär 100 liter mer än Volvo V90 och när man fäller baksätesryggarna ökar försprånget. Den har framförallt smartare lösningar, till exempel 40/20/40-fällning som gör kombilivet lite lättare. Automatisk nivåreglering på bakaxeln och elbaklucka är standard. Det är ju toppenbra.

Har den samma komfort som sedanen?

– Kombikarossen brukar bli lite ljudligare än sedaner eftersom ljudet från bakre hjulhusen tillåts komma in i kupén, men jag kan inte säga att det är något som märks här. Nya E-klass är en oerhört bekväm bil, även med kombiryggsäck. Men dyr. Listpriserna för E 220 d Kombi börjar på strax över 400 000 kronor men Mercedes marknadsför hellre SE-versionen som har lite extrautrustning och automatlåda. Då är priset 417 800 kronor.

Hela provkörningsrapporten läser du i nästa nummer av Teknikens Värld.