Nya Mercedes GL

Nya Mercedes GL avslöjad

Mercedes största suv, GL, ska på New York-salongen senare i veckan begå världspremiär som andra generation. Redan nu kan vi ta del av nyheterna eftersom bilder har läckt ut.

Mercedes ML i all ära, men vill man köra en riktigt biffig suv från Mercedes är det GL man ska välja. Mercedes största på fyra hjul kom 2006 och det är nu dags för andra generationen att äntra scenen. Men inte riktigt än, om vi ska vara ärliga. Först till helgen är det världspremiär men som vanligt när det gäller nya bilmodeller har även nya GL blivit avslöjad i förtid genom nedanstående tolv bilder.

 På utsidan ser vi att nya GL fortsatt blir en pjäs som rymmer tre sätesrader med plats för sju. Utseendet påminner en hel del om lillebror ML som kom i ny upplaga förra året. Storebror är dock lite kantigare och baktill betydligt rakare. Bakljusen, och nu ska jag svära i kyrkan, känns en hel del BMW. Åtminstone att döma av de bilder vi har tillgång till nu.

 Interiört är det också väldigt mycket ML. Allt från ratt till mittkonsol är i stort sett identiskt.

 Motorerna vet vi ännu ingenting om men att de plockas från ML-hyllan kan vi förmoda. Treliterssexan från ML 350 BlueTec lär hitta ned i motorrummet hos GL, så även någon form av bensin-V8. Motorerna kopplas till sjustegade automatlådor som skickar kraften till alla fyra hjulen.