Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes ML63 AMG
Mercedes ML63 AMG
Mercedes ML63 AMG
Mercedes ML63 AMG

Nya Mercedes ML 63 AMG officiell

Fyra dagar innan världspremiären på Los Angeles Motor Show släpper Mercedes nu all information om super-suven ML 63 AMG. Med tilläggspaket från AMG kan ML-föraren få upp emot 558 hästkrafter under huven.

Mercedes lanserade sin nya modell ML i somras och nu är det dags för prestanda-versionen att visas upp i all sin prakt i form av Mercedes ML 63 AMG.

 – Precis som sina föregångare sätter 2012 års ML 63 AMG ny standard vad gäller prestanda, exklusivitet och en enastående körupplevelse. Som uppfinnarna till prestanda-suven håller vi oss sanna till den filosofi som vi introducerade med ML 55 AMG 1999 och fortsatte med ML 63 AMG 2007, säger AMG-chefen Ola Källenius i ett pressmeddelande.

 Hjärtat i bilen är en 5,5 liter stor V8 som utrustats med ett par turboaggregat som tillsammans levererar 525 hästkrafter, vilket innebär en effektökning på 15 hästar sedan förra modellen. Vridmomentet är även det rejält tilltaget och 700 newtonmetrar delar plats med hästkrafterna i motorn. Mercedes har med nya ML 63 AMG lyckats få ner bränsleförbrukningen med en tredjedel jämfört med föregångaren med samma namn. Jämfört med föregångaren har ML 63 AMG tappat cirka 45 kilo vikt, trots mer utrustning.

 AMG själva tror att köparen av en sådan här bil enligt devisen ”mycket vill ha mer” kommer välja till AMG Performance Package som frigör ännu lite mer effekt, närmare bestämt 558 hästkrafter och 759 newtonmeter. Dessutom får den som väljer till de extra hästkrafterna får dessutom en kolfiberhuv, knallröda bromsok och lyxigare läderratt. 

 Accelerationen blir med sportpaketet installerat snarlik originalet –4,6 mot 4,7 sekunder –men när ML 63 nått sin toppfart på 250 kilometer i timmen kan sportversionen accelerera med 30 kilometer i timmen till. Trots effekt- och hastighetshöjningen drar båda versionerna lika mycket bränsle. Start/stopp-teknik kommer med som standardutrustning. Växellådan har utrustats med ett Comfort-läge som ser till att bilen accelererar och körs så snålt som möjligt, och luftfjädringen sänks för att minska luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen. 

 AMG:s fartkänsliga sportstyrning stänger av styrservot när ratten inte rör sig, till exempel vid landsvägskörning. Det sparar bränsle men kan ge farliga köregenskaper om man måste göra en hastig älgtest-sväng. Kjolpaket runt om bilen möter upp frontens stora luftintag och de 20 tum stora fälgarna går att byta ut på 21-tummare.

 ML 63 AMG tar vid efter de 13 000 exemplar från förra generationen och de 11 000 exemplar som byggdes av den ursprungliga ML 55 AMG som introducerades 1999.