Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes SL 63 AMGMercedes SL 63 AMGMercedes SL 63 AMG
Mercedes SL 63 AMG

Nya Mercedes SL 63 AMG – tre snabba från provkörningen

Vare sig valborg eller första maj hindrar Teknikens Värld från att resa bort för att provköra nya bilar. PeO Kjellström gav sig glatt iväg till Saint-Tropez. Och undra på det! Vi checkar läget!

Hallå där mannen! Det blev inget firande i helgen, men du har det väl ganska bra i alla fall?

 – Man ska inte klaga. Det blev inga raketer och inget demonstrerande i helgen. Men, får man chansen att köra nya Mercedes SL 63 AMG så finns det saker man försakar, helt klart.

 Fet vagn gissar jag?

 – Underbar, på de allra flesta vis. Trots modellnamnet SL 63 har den ”bara” en V8 på 5,5 liter men den har dubbelturbo och utvecklar antingen 537 eller 564 hästar beroende på om du valt AMG Performance-paket eller ej. Och jisses vad den går och vad den låter. Inga raketer på valborgsbrasan kan konkurrera, det smäller och brakar så det står härliga till. 0-100 km/h på cirka 4,2 sekunder och med ”AMG Performance” är toppfarten 300 blås! Sanslöst bra väghållning, fin styrning. Lite tung känns den trots allt vid inbromsning och växlingarna i automatlådan kunde varit lite snabbare.

 Okej, men det låter ganska bra i alla fall. När får jag provköra?

– I sommar, juni, kommer den till Sverige. Priset landar på 1,6 miljoner kronor och Mercedes räknar kallt med att sälja alla de tio exemplar som dyker upp i Sverige.

 Vill du veta mer om nya SL 63 AMG innan du lägger en beställning hos Mercedes ska du läsa Teknikens Värld nummer 13/2012 som finns att köpa från och med 24 maj. Är du prenumerant får du så klart tidningen ännu lite tidigare.