Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101203-nya-mercedes-slk
101203-nya-mercedes-slk
101203-nya-mercedes-slk
101203-nya-mercedes-slk

Nya Mercedes SLK avslöjad i fransk reklamfilm

Om du är intresserad av nya Mercedes SLK, tycker om mystisk fransk film och har några minuter till övers så har vi något för dig. En ny generation Mercedes SLK är på ingång och nu avslöjas nykomlingen i en fransk reklamfilm.

Trots ett ansiktslyft 2008 har Mercedes lilla plåtcab SLK sett i stort sett likadan ut ända sedan lanseringen 2004. Men nu är det på väg att hända stora saker. Nästa år, förmodligen på Genèvesalongen i mars eller kanske redan i Detroit i januari, visas nästa generation SLK. Mercedes har redan varit frikostiga med både officiella spionbilder och små teaserbilder men nu får vi för första gången se hela bilen omaskerad. En fransk reklamfilm har läckt ut på Youtube och den som inte har något emot lite fransk mystik och onödigt långa klipp kan äntligen få en god uppfattning om hur nya lillcabben ser ut.

Det första vi lägger märke till är att Mercedes SLK har lånat många av sina linjer från värstingen SLS AMG. Den upprättstående fronten med den stora stjärnan i mitten påminner starkt om SLS AMG, nya SLK ger generellt sett ett lite kärvare intryck, mindre hårfrisörskebil och mer sportbil. SLS-designen går igenom även på insidan med en informationsskärm centrerad mellan två kromade friskluftsutsläpp.

I fråga om utrustning är det oklart vad som kommer att finnas utöver självklarheter som LED-ljus fram och bak, adaptiva kurvljus, svindyrt ljudsystem, airscarf med mera. En nyhet som vi redan vet allt om är däremot Magic Sky Control som är Mercedes fina omskrivning av glastaket som kan släppa in olika mängder ljus. Lite mer avancerat uttryckt är det ett elektrokromt tak som kontrolleras med en knapp på instrumentpanelen. Glaset är uppbyggt av partiklar som i normala fall är utspridda helt ostrukturerat och endast släpper igenom en liten mängd ljus. När en elektrisk impuls tillsätts reagerar partiklarna och radar upp sig så att glaset blir helt genomskinligt. Enligt Mercedes ska tekniken balansera värmen i kupén, kupétemperaturen kan sänkas med cirka tio grader jämfört med en bil med ett vanligt glastak.

Vi vet inte vilka motorer som kommer att ta plats under motorhuven i nya SLK. Det enda säkra kortet är AMG-versionen som med största sannolikhet får den nya 5,5-litersåttan. Enligt de uppgifter som har läckt ut ska alla motoralternativ få start/stopp-system som standard och 7G-tronic Plus-låda som tillval. Med tanke på alla bilder och all information som redan har läckts och släppts lär det inte dröja länge förrän nya SLK presenteras officiellt.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Test och provkörningar