Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101007-nya mercedes slk
101007-nya mercedes slk
101007-nya mercedes slk
101007-nya mercedes slk

Nya Mercedes SLK – första bilden!

Mercedes är frikostiga då de redan ger oss en första glimt av nästa generation SLK. På bilden får vi ta del av en nyhet kallad Magic Sky Control.

Mercedes SLK generation tre (R172 internt) har vi sett mängder med spionbilder på sedan mer än två år tillbaka. Och det dröjer tyvärr ett tag till innan Mercedes låter oss ta del av deras nya lilla ärtiga roadster med plåttak. Förmodligen visas den upp för första gången på Genèvesalongen i mars eller på Frankfurtsalongen i oktober nästa år.

Nu slår Mercedes något av ett rekord i tidigt smygtittande när de bjuder oss på bilden ovan. Bilden i sig säger inte så mycket mer än att vi kan se en tydlig nyhet, nämligen att nästa Mercedes SLK kan utrustas med panoramaglastak. Och det är inte vilket glastak som helst utan något som Mercedes kallar Magic Sky Control.

Med Magic Sky Control kan de åkande i bilen justera ljusinsläppet samtidigt som glaset reflekterar solens farliga strålar på samma sätt som ett par solglasögon med UV-skydd.

Men det är inget billigt tillval, Magic Sky Control. Runt 20 000 kronor kommer det att kosta.

Nu väntar vi bara på fler officiella smygtittbilder från Mercedes som visar lite mer av bilen som kan komma att bära en hel del spår av supersportbilen SLS AMG. Men det lär dröja.

Läs mer

Test och provkörningar