Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes

Nya Mercedes T-klass – första titten

Mercedes nya modell, familjebussen T-klass, kommer snart och den kan komma att få drivlina från Renault.

Under 2020 meddelade Mercedes att de hade en helt ny modell på gång som kommer att gå under beteckningen T-klass. Nu får vi veta att den kommer att ha världspremiär 26 april och den ska erbjuda stora innerutrymmen i ett kompakt format.
Nya T-klass utvecklas i samarbete med Renault/Nissan-koncernen men exakt vilken plattform den bygger på är fortfarande oklart. Enligt Mercedes ska T-klass ”kombinera en sportig och känslomässig design med en rymlig och variabel interiör, praktiska skjutdörrar och den komfort och säkerhet som är typiska för Mercedes”.

Troligtvis kommer nya T-klass att storlektsmässigt placera sig någonstans mittemellan stora V-klass och Citan Tourer. Den kommer att utrustas med både bensin och dieselmotorer och de ryktas kunna härstamma från Renault. Det betyder då troligen 1,3-liters bensinmotor och 1,5-liters diesel.
Längre fram kommer även en helt eldriven version med beteckningen EQT, en bil som vi under sommaren 2021 fick ta del av i konceptform. Alla uppgifter om nya T-klass får vi vänta på en knapp månad.