Nya Mercedes Viano avslöjad

Mercedes stora familjeskåp Viano sjunger på sista versen och det här kan vara de första läckta skisserna på dess uppföljare. Ny, aggressiv design och uteslutande fyrcylindriga motorer väntar.

Skåpbilen Vito och den inredda storfamiljstransportören Viano är kanske inte de hetaste modellerna i Mercedes produktportfölj men ändå några av de vanligaste. Om du ser dig om i trafiken och letar efter Mercedes-bilar så kommer du förmodligen att se flest Vito.

 Vito/Viano är inne på blott sin andra generation, vilken har sett ungefär likadan ut ända sedan 2003. Hög tid för ett generationsskifte alltså, och om vi ska tro Mercedes-bloggen Mercedes-Benz Passion så kommer det nästa år. MB-Passion har fått tag i två skisser som de hävdar kommer direkt från Mercedes och visar designen på nya Viano. Den nya fronten påminner starkt om Mercedes senaste modeller, däribland A-klass och CLA men invändigt är det desto mer vågat och nästan konceptbilslikt.

 Mercedes-bloggarna rapporterar dessutom att Mercedes planerar att slopa alla sexcylindriga motoralternativ, nya Viano och Vito ska endast säljas med fyrcylindriga motorer, främst dieslar, i Europa och att automatlådan 7G-Tronic blir extrautrustning. Nya Viano och Vito kommer troligtvis att börja säljas nästa år, vilket betyder att den första avtäckningen sker redan om en månad i Frankfurt.