Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mini

Nya Mini Cabrio kommer 2025

Mini meddelar att de planerar lansera en ny version av Mini Cabrio om fyra år, i samband med att man även sjösätter sin sista nya bil med förbränningsmotor.

Till 2030 ska Mini, likt andra tillverkare som Ford, Volvo och Bentley, vara helt och fullständigt elektrifierat. Planen är en gradvis utfasning av bilar med förbränningsmotor, men det verkar inte stoppa företaget från att fortsatt introducera fossilt drivna bilar.

2025 planerar Mini att lansera en sista ny bil med förbränningsmotor. Samtidigt ska även en ny cabriolet se dagens ljus och man har meddelat att den kommer stanna minst årtiondet ut.

– Mini Cabrio har en stor och särskilt lojal beundrarskara. Detta visar sig genom den stora efterfrågan för den senaste, uppdaterade modellen. Vi är därför övertygade om att detta kommer bli en succé även i framtiden, säger Bernd Körber, chef för Mini, i ett pressmeddelande.

TEST: Elektriska Mini Cooper SE 

Mini Cabrio och dess syskon uppdaterades nyligen. Foto: Mini

LÄS OCKSÅ: Nästa Mini krymper – kommer 2023

Cabrioleten är fortsatt populär och den nuvarande modellen tros fortfarande ha ett par år kvar på nacken. Den är särskilt efterfrågad i Tyskland där nästan en av fem köpare väljer att skippa taket. Det återstår att se om den nya Cabrio kommer i elbilsutförande, eller om Mini väljer att gå traditionellt med den.

Med tanke på den extra vikt en cabriolet medför, plus den adderade vikten av batteriet, talar en del för nya Cabrio kan komma med konventionella motorval. I sådana fall kan den bli sista av sitt slag för företaget och till och med vara den mystiska ”sista nya bilen med förbränningsmotor” som Mini talat om.