Nya Mini Cooper JCW GP blir lik konceptet

Värstingversionen av Mini kommer i en tredje upplaga och blir med hårresande än någonsin.

Om jag burit hatt skulle jag tvingas äta upp den. Hösten 2017 visade Mini upp John Cooper Works GP Concept. Ett brutalt koncept som skulle ha väldigt lite med en eventuell tredje generation av värsting-Minin att göra, hävdade jag.

Nu har BMW-chefen Peter Schwarzenbauer för Auto Experess bekräftat att Mini Cooper JCW GP kommer i produktion. Inget nytt med det, det gjorde han redan 2016 vilket vi snappade upp. Mer intressant är att han även bekräftar att bilen kommer att ha tydliga drag av tidigare nämnda koncept.

Foto: CarPix

Det där med hatten blir än tydligare när vi får se vår spionfotografs senaste biler på vad testarna hos BMW/Mini nu kör runt i. En Mini-mula med en vinge likt det på konceptet. Rejäla bromsar understryker att det är en prestandaversion som vi ser.

Testbilen har dock inte den ploglika spoilern framtill, scoopet i taket, eller de aerodynamiska dubbelflyglarna som konceptet, så det kanske bara blir brättet jag får gnaga på 2020. Ja, det är då bilen ska stå klar och inte 2019 som vi tidigare misstänkt.

Foto: CarPix

Tidigare John Cooper Works GP-versioner kom 2006 och 2012 och tillverkades i vardera 2 000 exemplar. Lågt produktionsantal lär det handla om även denna gång, men högt effektuttag – det pratas om 280 hästkrafter ur Minis turbomatade radfyra.