Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Daniel Frodin med nya Mini Cooper i Puerto RicoDaniel Frodin med nya Mini Cooper i Puerto RicoDaniel Frodin med nya Mini Cooper i Puerto Rico
Daniel Frodin med nya Mini Cooper i Puerto Rico

Nya Mini Cooper – tre snabba från provkörningen

Daniel Frodin har tagit sig drygt 800 mil för att få köra nya Mini Cooper. Är bilen värd den långa resan? Låt oss höra med Daniel som kör bland palmer och strålande sol.

Nya Mini Cooper, även S-versionen, presenterades redan i november förra året. Först nu är det dags för provkörning. Är den lika körglad som tidigare? Är den bättre på något? Frågorna är många...

Hallå Daniel, du är i Västindien och kör nya Mini, långt från både vår hemmaplan Sverige och Minis hemmaplan Tyskland. Fick du också brottas med långsam infartstrafik på grund av ett tunt täcke snö i morse?

 – Ja, det var verkligen en lång flygresa hit. Men vilken ö (Puerto Rico, reds anm) detta är. Palmerna vajar, solen skiner och här är 27-28 grader nu. Så nej, jag slapp både snö och infartstrafik i dag.

Det var skönt att höra. Kan du berätta något spännande om nya Mini Cooper?

 – Nya Mini Cooper är en glad överraskning. Den räcker långt. Känns inte lika klen som tidigare. Den trecylindriga 1,5-liters turbomotorn på 136 hästkrafter har gjort modellen gott. Cooper S har en starkare tvålitersfyra, men...

Men vad då? Och hur är Cooper D?

– Det tar vi sedan – i tidningen när jag har mer tid. Men jag kan väl säga så mycket som att nya Mini har ett mer moget uppträdande, den har ju vuxit en del, denna bil som delar grundkonstruktion med nyss presenterade BMW 2-serie Active Tourer.

– Bilarna går att beställa redan nu, leverans innan sommaren.

Frågan är vad det var Frodin hade att säga... asch, vi får helt enkelt vänta på den rejäla provkörningsrapport som han kommer att bjuda på i Teknikens Värld nummer 7/2014 som utkommer redan om tre veckor, närmare bestämt 13 mars. Du kan få tidningen tidigare än så om du är prenumerant.