Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mini John Cooper Works Clubman är här med 231 hästkrafter

Vill du ha en Mini, en kombi och en snabb bil är det nya Mini John Cooper Works Clubman du ska sikta in dig på. Den debuterar på bilsalongen i Paris om några dagar.

Nya Mini Clubman är redan visad, så även nya Mini John Cooper Works. Nu är det dags för de båda modellversionerna att slås samman för att bilda nya Mini John Cooper Works Clubman.

Denna prestandaversion har samma maskin under huven som Mini John Cooper Works, det vill säga en 2,0-liters turbomotor på 231 hästkrafter och 320 newtonmeter. Första siffran innebär att modellversionen är 39 hästkrafter starkare än Mini Cooper S Clubman, och därmed också den starkaste Minin någonsin (tillsammans med Mini John Cooper Works).

Motorn är normalt kopplad till en sexväxlad manuell låda men en åttastegad automatlåda finns som tillval för den som inte orkar veva med högerhanden. Driver gör alla fyra hjulen, All4 som Mini kallar sin teknik.

0-100 km/h går på 6,3 sekunder och förbrukningen ligger på 0,74 liter per mil med manuellt växlad låda. Med automatlåda sjunker förbrukningen till 0,68 liter per mil.

Precis som en JCW-version ska ha har även denna en massa godsaker som gör att den sticker ut från Minis övriga modellflora. Exempelvis har den bromsar från Brembo, sportavgassystem och sportiga attiraljer på både in- och utsida.

Några priser är ännu inte annonserade.