Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mitsubishi L200 officiell

Mitsubishis arbetshäst L200, som Teknikens Värld tidigare hade som fotopickup, är till åren kommen. Därför introducerar det japanska märket en helt ny generation med nya design, högre säkerhet och bättre motorer.

Efter sommaren påbörjar försäljningen av nya Mitsubishi L200 i Sverige. Några prisuppgifter är inte kända i dagsläget. Två karossversioner är det som gäller – Club Cab och Double Cab.

Nytt med nya L200 är bland annat förbättrad säkerhet, lägre miljöbelastning, nya motorer, större och djupare lastutrymme med mer djup och utökad släpvagnsvikt (upp till 3 100 kg).

Det rambyggda chassit har utvecklats ytterligare jämfört med förra generationen, inte bara för att klara tuffa arbetsuppgifter utan även för att krocksäkerheten ska bli bättre. Andra säkerhetsförbättringar finns i form av olika system, exempelvis sju krockkuddar, filbytesvarnare, stabilitetssystem för släpvagn och starthjälp i backe.

Komforten och stabiliteten har höjts tack vare bland annat att de nya bladfjädrarna har flyttats och förlängts, grövre krängningshämmare och förbättrad framvagnsupphängning.

Flaket är 15 millimeter djupare än på föregångaren.

Nya L200 är snålare än sin föregångare, inte minst tack vare att karossen gjorts ”halare”. Luftmotståndet är med andra ord lägre. Vikten har man också lyckats sänka.

Motorn, en 2,4-litersdiesel på 181 hästkrafter för den svenska marknaden, är direktinsprutad, Euro 6-certifierad och snålare än sin föregångare. Koldioxidutsläppet har sänkts med 13 procent, från 199 till 173 gram per kilometer.

Två olika växellådsalternativ kan kombineras med maskinen, antingen en sexväxlad manuell låda eller en femstegad automatlåda med Sport-läge.

Ny, trevligare interiör.

Fyrhjulsdriftssystemet, Super Select 4WD II, är som tidigare permanent och innefattar dessutom lågväxel. En nyhet är den elektroniska omkopplaren på konsolen mellan framstolarna. 40/60-drivning fram/bak är standard, men med omkopplaren kan drivningen justeras i hastigheter upp till 100 km/h (från allt på bakhjulen till fyrhjulsdrift).

Mitsubishis erbjuder bra garantier till nya L200 och de förväntar sig att omkring 200 000 kunder kommer att köpa modellen varje år.

Hela Mitsubishis pressmeddelande (på svenska) kan du ta del av här.

Nya L200 har bland annat nya Toyota Hilux, nya Nissan Navara och uppdaterade Ford Ranger att slås mot på den svenska marknaden.