Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så lika pickuper – men ändå så olika
2 AV 2
Foto: Mitsubishi

Nya Mitsubishi L200 officiell

Den kommer troligtvis inte att säljas i Sverige, men nu lanseras sjätte generationen Mitsubishi L200. Allt är nytt, men ändå precis som det alltid har varit på L200.

Det är inte varje dag det kommer en ny Mitsubishi L200. Snarare vart nionde år. Det är nämligen så lång tid det har gått sedan det kom en helt ny generation av den japanska pickupen som på många marknader går under det mer mytologiska namnet Triton. Det är högst osäkert om Mitsubishi, som för en allt mer tynande tillvaro på svenska marknaden, kommer att sälja nya L200 här. Det står däremot klart att modellen gör comeback på hemmamarknaden Japan efter tolv års frånvaro.

Den som sett fram emot revolutionerande nyheter blir besviken. L200 är förvisso helt nykonstruerad, men byggs allt jämt på ett ramverk av höghållfast stål som uppges vara mer vridstyvt och lättare än tidigare. 

Nya L200 drivs av en fyrcylindrig, turboladdad dieselmotor på 2,4 liters som kan fås i tre utföranden. Motorn är nyutvecklad och ger i grundutförandet 150 hästkrafter och 330 newtonmeter. De två starkare varianterna har 184 hästkrafter och 430 newtonmeter respektive 204 hästkrafter och 470 newtonmeter. Alla kan fås med sexväxlad automat eller manuell växellåda. Fyrhjulsdrift med kraftfördelning 40 procent fram och 60 procent bak är standard och som tillval finns systemet Super Select 4WD-II som har låsbar mellandiff och lågväxel.

LÄS MER: Pickuper underkända i älgtestet

Utseendemässigt förstärks det aggressiva utseende som infördes i samband med uppdateringen av femte generationen L200 år 2019. Mitsubishi kallar designen Beast Mode och den stora grillen i fronten kallas Dynamic Shield.

Invändigt lånar nya L200 fler delar från Mitsubishis personbilar, bland annat Outlander. Instrumenteringen framför ratten är inte helt digital, men det finns en skärm mellan de två analoga mätarna. Framstolarna ska ge en högre sittposition än tidigare och interiören uppges vara mer påkostad bland annat med mjukare material och trådlös mobilladdare.

Om nya L200 kommer till Sverige eller ens Europa återstår att se, modellen lanseras först i Thailand och därefter utvalda marknader i Sydostasien.