Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Nya Mitsubishi L200 visad som koncept

Arbetaren från Mitsubishi kommer snart i sin sjätte tappning. Nu visas L200 upp som konceptbil men om den når Sverige som produktionsklar är högst osäkert. 

I dag täcks det som kommer att bli nya Mitsubishi L200 av under Bangkok International Motor Show. Bilen är ett koncept vid namn Mitsubishi XRT Concept och är specialutrustad med grova däck och allsköns extra tuff utrustning samt lackad i ett mönster som ska påminna om lavastenar.

Några specifikationer lämnas inte i dagsläget men vi antar att bilen bygger på samma grund som Nissan Navara då båda märkena ingår i samma koncern.

Nya L200 blir även ämne för motorsport då Team Mitsubishi Ralliart ska köra med pickupen i årets upplaga av Asia Cross Country Rally. Foto: Mitsubishi

Inte heller något datum för presentationen av den produktionsklara versionen är satt men den ska först lanseras i Thailand och sedan övriga Sydostasien, Oceanien och ”övriga globala marknader”. Om den kommer till Sverige är osäkert. När K.W. Bruun Automotive klev in som importör av märket förra året menade man att modellen inte var aktuell för den svenska marknaden men samtidigt underströk de att prisvärda modeller kan vara aktuella i framtiden.  

Detta är sjätte generationen av L200 (säljs som Triton på vissa marknader) sedan 1978. Dagens L200 kom 2014 och går på export till 150 länder. Liksom tidigare ska L200 byggas i Thailand.