Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Nya” Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är återigen i Barcelona, nu för att köra ansiktslyfta Mitsubishi Outlander PHEV. Vi ringer och kollar läget med både honom och bilen.

Det är bara några dagar sedan vi serverade all möjlig information om uppdaterade Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid, eller PHEV som många säger för att spara på orden. Det är mycket nytt, ovanligt för en facelift i dagens bilvärld. PeO Kjellström har alltså redan varit och provkört den, vilket du kan läsa om i Teknikens Värld nummer 21/2015. Här nedan en kort aptitretare inför vad som kommer i tidningen.

Hallå där mannen från Barcelona!

– Hallå, mannen bakom datorn. Ja, här är det fint som vanligt och när det sprack upp vid lunch blev det 26 grader. Lite svettigt, men...

Ja ja, berätta om bilen i stället.

– En tämligen omfattande facelift inifrån och ut. Egentligen samma bil som förr men med helt ny look, även på insidan. Ännu tystare, ännu mer komfortabel. Bra pris men problemen med den korta körsträckan på enbart el kvarstår. De säger 5,2 mil men det är typ 3,5 mil.

Bra pris säger du, vad kommer den att kosta?

– Från 409 900 kronor. Bra pris för en laddhybrid med fyrhjulsdrift och finfina utrymmen. Är till salu redan nu och kundleverans månadsskiftet september/oktober.