Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Sport Sedan Concept.
Nissan Sport Sedan Concept.
Nissan Sport Sedan Concept.
Nissan Sport Sedan Concept. Foto: © 2014 Nissan

Nya Nissan GT-R kan få fyra dörrar

Enligt det senaste ryktet i bilbranschen kan nästa generation Nissan GT-R komma att bli en fyrdörrarscoupé.

Utvecklingen av nästa generation Nissan GT-R är i full gång och det spekuleras i att den kan komma att inspireras av tv-spelskonceptet 2020 Vision Gran Turismo, som släpptes till det populära tv-spelet under förra sommaren.

Nu nås vi dock av rykten som säger att den kommande supersportbilen kan komma att erbjudas som både två- och fyrdörrarscoupé.

Enligt källan som påstår sig ha ”ingående kännedom” om projektet så

– Vår forskning har visat på att allt fler tillverkare som bygger högpresterande bilar bygger fyrdörrars sedaner. Förutom Mercedes, BMW och Audi har även andra märken som Aston Martin och Porsche hängt på med Rapide och Panamera. Så även med Lamborghini och deras Estoque. Nästa GT-R kommer också att gå den vägen, säger en källa som påstår sig ha ”ingående kännedom” om projektet till australiensiska Motoring.au.

Motorn påstås bli en strypt version av hybriddrivlinan med en treliters V6:a som sitter i Nissans GT-R LM Nismo som deltog i årets Le Mans 24-timmars. Nästa generation GT-R kommer troligen att presenteras någon gång under 2018.

Hur mycket sanning det ligger i detta rykte vet vi dock inte, men det låter inte helt taget ur luften då Infiniti var nära att sätta supersedanen Q50 Eau Rouge i produktion.