Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Nissan Navara officiell

Nissans arbetshäst Navara presenteras nu i sin helt nya tolfte reinkarnation, troligtvis en blivande storsäljare som är snålare och tåligare än tidigare.

Förra veckan publicerade Nissan bild på en pickup täckt av ett skynke på sitt Instagram-konto och likt vi anade då var det nya Nissan Navara det rörde sig om. Nissan har byggt pickups i över åttio år och nya tolfte generationen bjuder på ett exklusivare, mindre bruksigt utseende än tidigare.

Fronten domineras av en stor ”V-motion”-grill i krom som flankeras av nya strålkastare med LED-varselljus, sidoblinkers har flyttats upp till sidobackspelarna som har en kromad kåpa. Största förändringen hittar vi dock i kupén som har omarbetats med bättre materialval och ger ett mer personbilslikt intryck som är mycket lik den vi kan se i nya Qashqai och X-Trail. På instrumentbrädan sitter en stor pekskärm som samverkar med en mindre skärm placerad mellan mätartavlorna.

Chassit har förstärkts och bladfjädrarna bak har uppdaterats för att bättre tåla den höga belastning denna typen av bilar utsätts för. Drivning kommer från en fyrcylindrig 2,5-liters dieselmotor på antingen 163 hästkrafter och 403 newtonmeter, eller 190 hästkrafter och 450 newtonmeter. Nissan utlovar att denna uppdaterade motor ska ge upp till elva procent lägre förbrukning jämfört med föregående generation

.Utöver dieselmotorerna erbjuds även en 2,5-liters bensinmotor, men Nissan har ännu inte släppt några fler uppgifter om denna. Samtliga motoralternativ erbjuds med sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad automatlåda och har fyrhjulsdrift som kopplas in automatiskt eller manuellt via ett vred på mittkonsolen. Likt tidigare kommer nya Navara att erbjudas med antingen dubbelhytt eller enkelhytt.Helt nya Navara kommer att lanseras till hösten 2015 och några priser är ännu inte presenterade. Men denna likt föregående generation lär bli en storsäljare i Sverige, främst för kunder med blåställ.

https://youtu.be/7kuEXY7WH5w?|=&https://www.youtube.com/watch?v=RqMfZt7Yih0https://youtu.be/RqMfZt7Yih0https://youtu.be/7kuEXY7WH5w