Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan NoteNissan NoteNissan Note
Nissan Note

Nya Nissan Note officiell

Nissans lilla MPV Note har funnits på marknaden sedan 2004 och börjar bli mogen för avlösning. Lägligt nog är nu en helt ny generation Note officiell!

En bilmodells livslängd, från lansering tills det att nästa generation kommer, är i dag ofta mellan sex och åtta år. En bil som precis nått åttaårsstrecket är Nissans lilla MPV Note, som presenterades 2004 (och då ersatte Nissan Almera Tino, om någon kommer ihåg den), och har sålts i över 900 000 exemplar sedan dess. Alltså börjar det bli dags för en ny generation Note att göra entré på marknaden. Det är den du ser här.

Nya Note kommer presenteras på bilsalongen i Paris i september och inledningsvis bara säljas i Japan. Där får Note två trecylindriga bensinmotoralternativ under huven, båda på 1,2 liter och med 80 respektive 98 hästkrafter. Tills det att vi i Europa får ta del av Note, i början av nästa år, lär dock även något dieselalternativ erbjudas. Drivlinan kompletteras av en CVT-låda, vid namn Xtronic.

Mest spännande med nya Note är annars utrustningsalternativet Around View Monitor, ett slags kamerasystem som visar hela bilens omgivning. I övrigt är utrusningen relativt sparsmakad, och vad det verkar på bilderna är interiören gjord i billigare materialval. För Europamarkanden kommer tillverkningen av Nissan Note att ske i Nissans fabrik i brittiska Sunderland, där den bland annat gör lillsuven Juke sällskap. Om nya Note blir samma succé för Nissan som suvarna Juke och Qashqai återstår att se.