Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Nissan Note och PeO Kjellström
Nya Nissan Note och PeO Kjellström
Nya Nissan Note och PeO Kjellström
Nya Nissan Note och PeO Kjellström Foto: Andy Morgan

Nya Nissan Note – tre snabba från provkörningen

Vi har skickat PeO Kjellström till Slovakien för en date med helt nya Nissan Note. Hallå PeO, läget där nere i öst?

– Fruktansvärt! Det formligen vräker ner regn. Tretton grader och halv storm. Inte så kul att vara ute på vägen över huvud taget, men det måste göras.

Usch då. Men hur är nya Note?

– Tja, vad ska man säga. En helt ny bil som ändå inte känns så fräsch, vare sig utseendemässigt eller i utförandet. Seg styrning, tveksamt eco-körningssystem, känslig för vind. Men bra utrymmen, speciellt bak, och fina stolar fram. Nu har jag bara kört dieseln, en rak fyra på 90 hästkrafter. Bensinalternativet, trepip med kompressor och 98 hästar hoppas jag få tag på i dag. Däremot finns inte den 80 hästar starka bensinmotor som kommer först till Sverige. Den starkare kommer 2014.

Finns info om priser och lansering?

– Jamen. Bensinalternativet börjar på 128 900 kronor, men de flesta väljer nog högre utrustningsalternativet Acenta för 137 900 kronor, men då pratar vi 80 hästkrafter och där ligger Nissan efter de bästa konkurrenterna. Diesel, som jag tror blir marginell, startar på 149 900 kronor. Premiär i oktober.

– Ett, för Nissan, nytt säkerhetssystem finns som tillval. Ganska smart faktiskt. Mer om det i tidningen ...

Vad kan det vara för smart säkerhetssystem som PeO snackar om? Missa inte Teknikens Värld nummer 16/2013 som utkommer 18 juli så får du reda på allt om nya Note, inklusive hemligheterna. Slå till på en fördelaktig prenumeration så försäkrar du dig om att inte missa den spännande läsningen!