Nya Nissan Qashqai – första bilden på Nissans viktigaste

Här är första bilden på bilen som Nissan själva beskriver som deras viktigaste i modern tid. Det handlar förstås om nya Qashqai som premiärvisas inom kort.

Den 7 november visas helt nya generationen Nissan Qashqai och ovan kan du se den första teaserbilden på den nya bilen. Bilden visar i stort sett ingenting av nya Qashqai som gömmer sig under ett skynke men att nya Qashqai får helt ny design står klart, Nissan har varit vänliga nog att markera vissa linjer som för tankarna till nya X-Trail.

 Utgående Qashqai är en monumental succé som till dags dato har sålts i mer än två miljoner exemplar och det får Nissan att beskriva uppföljaren som den viktigaste modellen för Nissan i modern tid.

 Nissan utlovar en från grunden helt ny bil som ”flyttar fram gränserna för design och innovation”. Motorutbudet väntas utgå från en ny turboladdad 1,2-litersbensinare med 114 hästkrafter och en 1,5-litersdiesel med 109 hästar. Någon ny Qashqai+2 väntas inte då nya X-Trail finns i sjusitsigt utförande och tar över rollen som familjefraktare i modellutbudet.