Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Nissan Qashqai 2014
Nya Nissan Qashqai 2014
Nya Nissan Qashqai 2014
Nya Nissan Qashqai 2014

Nya Nissan Qashqai – tre snabba från provkörningen

Från Arvidsjaur och Volkswagen Golf R till Madrid och nya Nissan Qashqai. Det är snabba ryck för PeO Kjellström som gäller. Vad har han att säga om Nissans nya crossover?

Tjena PeO! Varm i kläderna?

– Japp, 35 graders skillnad. I Madrid är det i alla fall plus tio men det känns inte speciellt varmt för det. Blåser hårt!

 Nya Nissan Qashqai då?

– Fin bil, de har jobbat mycket med den. Längre, lägre, bredare men cirka 40 kilo lättare. Med allt vad det innebär av lägre bränsleförbrukning, bättre vägegenskaper och bättre prestanda. Har bara kört 1,5-litersdieseln så här långt. Mycket trevlig. Bra motor, tyst, sexväxlade manuella lådan är kanon. Interiört är det ett stort lyft.

 Kommer till Sverige?

– Redan i februari. Priserna för minsta bensinmotorn är satt till 179 900 kronor och det låter ju bra, men då är den tämligen naken. Ska du ha alla säkerhetssystem som Nissan är så stolta över går priset upp rejält. För en 1,6-litersdiesel talar vi nästan en kvarts miljon för ett välutrustat exemplar. Fyrhjulsdrift endast till den större på dieseln på 130 hästkrafter.

 Allt om nya Nissan Qashqai och hur den är att köra kan du läsa i Teknikens Värld nummer 5/2014 som utkommer 13 februari. Rädd för att missa läsningen? Slå till på en fördelaktig prenumeration till bra pris, då får du tidningen före alla andra!