Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan X-Trail 2014Nissan X-Trail 2014Nissan X-Trail 2014
Nissan X-Trail 2014

Nya Nissan X-Trail officiell – fakta och bilder

Nissan X-Trail har sett ungefär likadan ut ända sedan första generationen kom år 2001. Därför är det närmast att betrakta som en revolution när nya X-Trail nu visas upp – med helt ny design!

Första generationen Nissan X-Trail, eller Rogue som den kallas på många håll i världen, kom 2001 med sin boxiga design och när andra generationen lanserades sex år senare såg den… nästan exakt likadan ut. Nissan tog det säkra före det osäkra och lät designavdelningen ta ledigt. Så har inte skett vid utvecklingen av tredje generationen X-Trail som premiärvisas just nu i Frankfurt.

 Nya X-Trail tar stora kliv från första och andra generationen, inte bara designmässigt utan även i fråga om teknik. I fokus står förstås fyrhjulsdriften som på Nissan-språk kallas ALL MODE 4x4i. Systemet kontrolleras med ett vred på mittkonsolen där man kan välja mellan framhjulsdrift, autoläge eller låst fyrhjulsdrift. Som instegsversion kommer även en version med enbart framhjulsdrift.

 Utöver Nissans parkeringshjälpsystem Safety Shield ska nya X-Trail kunna utrustas med Active Ride Control och Active Engine Brake – två system som Nissan hävdar sig vara först i världen med. Hur det verkligen är med den saken låter vi vara osagt. Det förra läser av vägen framför bilen och förbereder fjädringen för så god fjädringskomfort som möjligt medan det senare är ett system som motorbromsar automatiskt inför tajta kurvor och inbromsningar. Active Trace Control är ännu ett system, vars uppgift är att förbättra köregenskaperna på dålig väg och gör det genom att bromsa hjulen individuellt. Dessutom finns Uphill Start Support och Advance Hill Descent Control som hjälper i upp- respektive nedförsbackar.

 Nissan har även satsat på att bygga en mer praktiskt användbar bil än tidigare. Bakdörrarna ska till exempel kunna öppnas med upp till 80 graders vinkel och tack vare längre axelavstånd och smartare utformade framstolar är benutrymmet i baksätet bättre än tidigare. Mittenraden kan fällas och skjutas framåt och bakåt och som tillval finns en tredje rad med två små sittplatser.

 Än så länge får vi inte veta någonting om vilka drivlinor som är aktuella, Nissan pratar hellre om hur viktig X-Trail är för företaget. Nya X-Trail/Rogue ska byggas i nio fabriker runtom i världen och föregångaren har varit en av märkets internationella storsäljare i sällskap med Juke och Qashqai. Försäljningen av nya X-Trail startar i juli nästa år.

https://youtu.be/KToD-Q88-lI?width=575&height=353https://youtu.be/iwkMlNpXDnI?width=575&height=353