Nya Nissan X-Trail 2015

Nya Nissan X-Trail – tre snabba från provkörningen

Robin Törnros har flytt webbredaktionen för att provköra helt nya Nissan X-Trail. Vi slår honom en signal för att kolla av läget.

Tjena Robin! Var är du och hur är läget?

– Jag befinner mig i Lissabon och läget är liksom solen strålande och det är typ 28 grader varmt.

Snart är det dags för nya X-Trail att inta svenska vägar, hur känns den?

– Den tidigare ganska yxiga designen är som bortblåst och nya generationen är mycket lik nya Qashqai. Nya X-Trail är i stort sett lika stor som föregångaren men med längre axelavstånd som gör att kupén är rymligare. Detta är alternativet för den som önskar en sjusitsig crossover/suv från Nissan då Qashqai +2 har slopats.

– Kvalitetskänslan är bra mycket bättre än tidigare och nya X-Trail kommer med mycket för Nissan ny teknik. Med denna kommer nog Nissan att lyckas bra i Sverige.

Det låter lovande. När kommer den och vad blir priset?

– Den kommer att lanseras i augusti och ingångspriset för en framhjulsdriven X-Trail med 1,6-litersdiesel på 130 hästkrafter blir 244 900 kronor, alltså nästan 30 000 kronor billigare än nuvarande generation. Senare tillkommer ytterligare motoralternativ men mer om det i provkörningsrapporten.

Kan nya X-Trail följa i de hjulspår som nya Qashqai banat fram? Det och mycket annat får vi läsa om i Teknikens Värld nummer 13/2014 som utkommer 5 juni och som du kan lägga vantarna i förtid om du kikar på den här länken.