Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Opel Astra har premiär i september

En ny generation Opel Astra är på gång, vilket vi redan har sett i form av spionbilder. Nu bekräftar Opels vd Karl-Thomas Neumann att det blir på Frankfurtsalongen i höst som den har premiär.

https://youtu.be/os4mjKLJxqE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Opels viktigaste modell är Astra som sommaren 1991 tog över stafettpinnen efter populära Kadett. Dagens generation som betecknas J är inte längre purfärsk med sina sex år i livet och det är alldeles snart dags för generation K att föra vidare Opels tradition av mindre modeller.

Så sent som för några veckor sedan kunde vi visa spionbilder som avslöjade en del av nyheterna på nya Astra, mer än den Astra som Opels vd Karl-Thomas Neumann står framför i filmen ovan. Då skrev vi att modellen blir lättare än sin föregångare, något som vd:n nu bekräftar. Exakt hur många kilon som bantas bort är okänt, men det lär röra sig om någonstans mellan 100 och 150 kg.

Karl-Thomas Neumann avslöjar också att nya Astra blir mindre än sin föregångare men att den trots det blir större och betydligt rymligare inuti. Med motorer innehållandes senaste tekniken, bättre bränsleekonomi, högre komfort, mer körglädje och precision samt, det som Opel är mest stolta över, mobilitets- och serviceassistanssystemet OnStar, sägs nya Astra med ett överkomligt pris flytta fram positionerna så pass att den kommer att forma om hela kompaktklassen (C-segmentet).

Opels vd avslöjar också, vilket vi på förhand misstänkte, att världspremiären av nya Astra är förlagd till bilsalongen i Frankfurt i september.

I och med att en nya Astra är på ingång har vi satt ihop ett bildgalleri innehållandes alla generationer Kadett och Astra från 1962 till 2015. Vi har utelämnat Kadett I som fanns 1936 till och med 1940 eftersom den, trots namnet, inte är en föregångare till Opels mångmiljonsäljare Kadett/Astra.