Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Opel Corsa GSi officiell

Precis när vi har börjat rikta in oss på en ny generation av Opels B-segmentare Corsa presenterar man dagens upplaga i hurtigt utförande.

Opel har redan bekräftat att en ny Corsa är på gång. Generation F, baserad på PSA-teknik, kommer i produktion 2019 men Opel har man inte ”gett upp” dagens Corsa som nu kommer i GSi-utförande.

Bilens sportchassi delas med OPC-versionen och är utvecklat på Nürburgrings nordslinga. Bilens utseende skvallrar även om att det rör sig om en prestandaversion. Här märks huven med luftintag, biffigare stötfångare och ytterbackspeglar i kolfiberlook. Baktill toppas anrättningen av en vinge på taket.

Invändigt finns stolar från Recaro och naturligtvis en sportratt och pedaler med aluminiuminlägg. Ska finnas, rättare sagt, vi får ännu inte se bilder som visar bilen inuti.

GSi är en klassisk bokstavskombination för Opels del och det hela startade 1984 på modellen Manta. Sedan 2017 finns GSi-emblemet på märkets mellanklassare Insignia.

Några tekniska data presenteras inte för nya Corsa GSi men i fallet Insignia GSi har modellen fått nöja sig med den ”normala” motorfloran – ej OPC. I Corsans fall skulle det då junna handla om en 1,4 liters radfyra som i dag ger 150 hästkrafter att jämföra med Corsa OPC-motorn på 1,6 liter och 207 hästkrafter.

Opel Corsa GSi kommer ut för försäljning i sommar.