Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Opel Corsavan är budbilen för små paket

Har du en liten budfirma ska du ha en liten budbil. Nya Opel Corsavan är just det, en liten paketbil för små bud.

Opel har en lång historia av små budbilar. Kadett Van av olika generationer var populära på sin tid och de syntes även på svenska vägar. När Opel Corsa generation B kom för 22 år sedan blev även denna småbil transformerad till ”van” – Corsavan.

På den just nu pågående bilsalongen i Bryssel, som främst är för kommersiella fordon, visar Opel upp en ny generation Corsavan i och med att nya Corsa E-generationen kom förra året.

Jämfört med föregångaren kan nya Corsavan lasta 21 kg mer, totalt 571 kg. Lastutrymmet är för bilstorleken gigantiska 920 liter. Det är 60 procent mer än vad Volvo V70 kan lasta (med baksätesryggen uppfälld).

Lastnät skyddar förare och passagerare från att få paket i nacken och lastutrymmet är klätt för att tåla slitaget från i- och urlastning. Golvet är exempelvis i stål. Lastöglor är utplacerade lite varstans för att lasten ska kunna säkras.

Lastutrymmet är dessutom insynsskyddad då de bakre sidorutorna har lagts igen med plåt.

Under huven finns bensin- och dieselmotorer på 1,2, 1,3 samt 1,4 liter med effekt från 70 till 90 hästkrafter och förbrukning från låga 0,33 liter per mil.

Nya Opel Corsavan är utrustad med det senaste i säkerhetsutrustning, så som vägskyltsigenkänning, vingelvarnare, helljusassistans, kollisionsvarnare och mycket annat.

Infotainmentsystemet IntelliLink med tillhörande sjutumsskärm finns som tillval.

Har du en liten budfirma som transporterar små paket kanske du blev sugen att införskaffa nya Corsavan. Tyvärr är den inte aktuell för Sverige så du får bege dig utomlands för att få tag på ett exemplar.