Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Peugeot 308 SW officiell – fakta och bilder

Mellankombiklassen får nu ytterligare en storlastande utmanare – här är nya Peugeot 308 SW som rymmer mer än självaste Sportscombin från Volkswagen.

I höstas lanserade Peugeot en helt ny generation av mellanklassmodellen 308 i femdörrarsutförande men nu är det dags för kombin, eller SW, som det heter i Peugeots värld. Likt flera av de senaste konkurrenterna i klassen är nya 308 SW en packåsna av stora mått.

 Nya 308 SW ska svälja 610 liter bagage med alla fem stolar uppfällda enligt VDA-normen. Hur mycket bagageutrymmet växer när baksätet fälls avslöjar Peugeot inte än. 610 liter kan jämföras med 624 liter för nya Honda Civic Tourer, 605 liter för Volkswagen Golf Sportscombi och 575 liter för Volvo V70. Det är också rejält mycket mer än gamla 308 SW som bara fick i sig 573 liter. Baksätesryggarna ska kunna fällas med en spak i bagageutrymmet och lastgolvet ska bli helt plant.

 Nya SW-modellen mäter 459 centimeter på längden, vilket är 34 centimeter längre än femdörrarsmodellen. På höjden och bredden är måtten oförändrade. Nya 308 SW premiärvisas i Genève i mars och kommer till Sverige mot slutet av sommaren, då med bland annat två nya trecylindriga motorer på 110 och 130 hästkrafter. Den starkare kan fås med en ny sexväxlad automatlåda, den svagare endast med femväxlad manuell. Dessutom lanseras en 2,0-liters BlueHDI-diesel med 120 hästkrafter och koldioxidutsläpp på 85 g/km. Samma motor finns i en 150-hästarsversion som kan fås med automatlåda.