Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Peugeot 5008 – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är i Portugal för att bekanta sig med Peugeots kommande suv, 5008. Vi ringer och kollar läget. Hallå PeO!

– Hallå där från ett trevligt om än inte så soligt Lissabon. Peugeot 5008 är ju storebror till nyligen lanserade 3008 om det undgått någon.

Just det, vad är skillnaden?

– Möjlighet till två extra säten längst bak, ett justerbart och modernare baksäte med 33/33/33-fällning och även möjlighet att ändra ryggvinkel. Plus 19 centimeter i längd och cirka 160 kilo i vikt. Bättre benutrymme bak. Därmed tror jag vi täckt in rubbet.

– Har nu kört starkaste bensinmotorn med 165 hästkrafter och den är finfin, men hur bilen upplevs på vägen är jag inte helt tillfreds med. Mer om det berättar jag i tidningen.

Hade provkörningen varit i Australien hade vi förstått varför PeO och bilen är vända upp och ner, men nu är detta i Portugal. Måste vara felvänd kamera eller så kör PeO bilen i ett tunneltak.Hade provkörningen varit i Australien hade vi förstått varför PeO och bilen är vända upp och ner, men nu är detta i Portugal. Måste vara felvänd kamera eller så kör PeO bilen i ett tunneltak.Hade provkörningen varit i Australien hade vi förstått varför PeO och bilen är vända upp och ner, men nu är detta i Portugal. Måste vara felvänd kamera eller så kör PeO bilen i ett tunneltak.
Hade provkörningen varit i Australien hade vi förstått varför PeO och bilen är vända upp och ner, men nu är detta i Portugal. Måste vara felvänd kamera eller så kör PeO bilen i ett tunneltak.

Ah, okej... en liten cliffhanger alltså. När blir det Sverigepremiär?

– Det vet varken jag eller Peugeot Sverige. Det är problem efter en brand hos en underleverantör som tillverkar skum till instrumentpanel och dörrarnas insidor. Produktionen är i gång igen men 3008 har prioritet (ändå 3-4 månaders väntan i Sverige) och för 5008 gäller i nuläget september! Därför är inga priser satta men räkna med cirka 15 000 kronor dyrare än 3008.

I kommande nummer av Teknikens Värld berättar PeO mer om nya 5008, bland om varför den inte får fyrhjulsdrift.