Nya Peugeot 508 avslöjad

Nya generationen av Peugeots mellanklassare gör debut under Genèvesalongen nästa månad men nu har det läckt ut bilder på bilen.

Nya Peugeot 508 gör debut under årets upplaga av Genèvesalongen men feststämningen lär komma av sig ett snäpp då bilder nu har läckt ut på bilen i fråga. Lite har vi redan anat tack vare vår flitige spionfotograf som har fångat bilen i testskedet (bilderna kan du även se i galleriet nedan).

Men festen kommer bara delvis av sig. Bilderna som dök upp på Facebook-gruppen Peugeot Héritages flöde visar nämligen bara bakdelen på den nya 508:an.

Och där finner vi ljuskällor som vi skymtat på spionbilderna men även sett i sin fulla prakt på konceptet Instinct som visades under förra årets Genèvesalong. Designen är fräck men knappast revolutionerande. De kan ses som en evolution av de som finns hos modellerna 3008 och 5008.

En annan bild i flödet visar inredningen sett från passagerarsidans håll, en bild som även har även snappats upp av en läsare i vårt kommentarsfält. Bilden avslöjar till skillnad från den tagen av vår spionfotograf även mittkonsolens utformning. Här ser vi att 508 där får en radda knappar i samma stil som i de tidigare nämnda 3008 och 5008.

Nya Peugeot 508 kommer att bygga på koncernens EMP2-plattform, samma som den nyligen officiella Citroën Berlingo.

Genèvesalongen, den 88:e i ordningen, håller öppet mellan den 6 och 18 mars där de två första dagarna är pressdagar.