Nya Peugeot Partner officiell

Nya lastaren Partner lastar ett ton och lånar inredning och teknik från Peugeots personbilar.

Tidigare i år blev Peugeot Rifter, tillsammans med tvillingmodellerna Citroën Berlingo och Opel Combo Life, officiell. Rifter är ett nytt modellnamn och precis som vi misstänkte vid offentliggörandet blir det gamla namnet, Partner, vigt åt skåpversionen.

Enligt pressmeddelandet är nya Partner ”redo att revolutionera din syn på transportbilar”. Bilen bygger hur som helst på EMP2-plattformen som debuterade med Peugeot 308 och Citroën C4 Picasso 2013 och används av en mängd modeller inom PSA-koncernen.

Nya Peugeot Partner lasta upp till ett ton.

Liksom Rifter och tvillingbilarna finns Partner i två längder: 440 och 475 centimeter med en lastvolym på 3,30-3,80 respektive 3,90-4,40 kubikmeter. Lastkapaciteten är på 650 till 1 000 kg.

Inne i bilen hittar vi Peugeots interiör i-Cockpit som kännetecknas av liten ratt, åtta tums pekskärm och head up-display.

Overload Alert och Surround Rear Vision är två system som hjälper arbetaren. Den första väger bilens last automatiskt när bilen startas och det andra utgörs av två kameror, placerade under vänster ytterbackspegel och över bakdörrarna, vars vy exponeras i en display där innerbackspegeln brukar sitta.

Här hittar vi i-Cockpit. Notera skärmen på backspegelns placering.

Nya Partner finns liksom Rifter med Advanced Grip Control och fyrhjulsdrift från Dangel samt med andra hjälpsystem som vi känner från Peugeots personbilar, till exempel autobroms, adaptiv farthållare och skyltavläsning.

Motorerna är desamma som till Rifter:

Bensin 1,2 liter

PureTech 110 hk S&S med en 5-växlad manuell växellåda.

PureTech 130 hk S&S med en 8-stegad automatisk växellåda.

Diesel 1,5 liter

BlueHDi 130 hk S&S med en 6-växlad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda.

BlueHDi 100 hk med en 5-växlad manuell växellåda.

BlueHDi 75 hk med en 5-växlad manuell växellåda.

Nya Partner kommer till Sverige i början av 2019.

Kan du inte få nog av skåpbilar? Läs då vår senaste provkörning av Mercedes Sprinter

!

https://youtu.be/HNGH8vBdSXk