Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Porsche 911 Cabriolet officiell

När det är snö och kyla ute passar Porsche på att avtäcka nya Porsche 911 Cabriolet. Initialt handlar det om två olika utföranden – Carrera S Cabriolet och Carrera 4S Cabriolet.

I slutet av november i fjol presenterade Porsche nya 911 i coupéutförande på bilsalongen i Los Angeles. Nu, kort innan bilsalongen i Detroit, väljer Porsche att presentera varianten med fällbar tygsufflett, det vill säga nya 911 Cabriolet.

Nytt för den taklösa modellen är, utöver nyheterna som nya 911 generellt bär på, ett tygtak innehållandes magnesiumbågar som motverkar deformation i högre hastigheter. Hydrauliken som ser till att taket fälls upp och ned är ny och arbetar snabbare än på någon tidigare 911 Cabriolet-generation. Runt tolv sekunder tar det att gå från taklöst till takförsett, eller tvärtom. En elektriskt utfällbar vindavvisare finns också för att reducera turbulensen i sittbrunnen och minska risken för stela nackar och snoriga näsor.

Nya 911 Cabriolet kommer till en början i två olika utföranden. Instegaren heter 911 Carrera S Cabriolet och är bakhjulsdriven. Den har en turboladdad boxersexa på tre liter och levererar 450 hästkrafter och 530 newtonmeter. 0-100 km/h går på 3,9 sekunder utan Sport Chrono-paketet och på 3,7 sekunder med. Toppfarten är 306 km/h. Förbrukningen anges till 0,91 liter per mil och utsläppet av koldioxid till 208 gram per kilometer.

Bakrutan är av glas.

911 Carrera 4S Cabriolet har samma maskin som ovan nämnda modellversion men skiljer sig åt genom att driva på alla fyra hjul. Fyrhjulsdriften gör bilen lite raskare från noll till 100 km/h som går på 3,8 sekunder utan Sport Chrono och på 3,6 sekunder med. Toppfarten är dock något lägre – 304 km/h. Lägre är även förbrukningen och utsläppet – 0,90 liter per mil och 207 gram per kilometer.

För första gången finns PASM (Porsche Active Suspension Management) till 911 Cabriolet, något som innebär hårdare och tio millimeter sänkt chassisättning samt styvare krängningshämmare både fram och bak.

https://youtu.be/-NDgzOvR7as

Nya Porsche 911 Cabriolet går att beställa redan nu men leveranserna påbörjas först under senare delen av sommaren 2019. 911 Carrera S Cabriolet kostar i Sverige från 1 285 000 kronor medan fyrhjulsdrivna 4S-versionen börjar på 1 355 000 kronor.