Nya Porsche 911 Turbo avslöjad!

Direkt från fabriken i Zuffenhausen serveras vi första bilderna på nya Porsche 911 Turbo. Några officiella bilder handlar det inte om.

Nya Porsche 911, generation 992, presenterades sent i fjol, då i modellversionerna Carrera, Carrera S och Carrera 4S samt något senare i motsvarande Cabriolet-utförande. Vi var dessutom nyligen iväg och provkörde nya 911 för första gången och betyget blev att en bra bil har blivit ännu lite bättre och framför allt mer lämpad för vardagsbruk.

Men som vanligt när en ny 911-generation presenteras tänker många genast på de lite (och mycket) hetare modellversionerna, så som Turbo, Turbo S, GT3, GT3 RS och så vidare. Dessa har Porsche ännu inte visat upp utan kommer att göra så framöver. Näst på tur står Turbo-modellen som vi redan i dag får se hur den ser ut, till stora delar.

Nya 911 i lite mildare utförande.

En bild på Instagram visar nämligen nya 911 Turbo där den står på produktionsbandet i Porsches fabrik i Zuffenhausen. Att det är en 911 Turbo råder det ingen tvekan om med tanke på alla extra detaljer på karossen, exempelvis bakvingen och luftintagen på bakskärmarna, och så klart de fyra typiska ändrören. Observera dock att de båda bilderna bara är en, den ena är nämligen bara spegelvänd, förmodligen för att passa Instagrams bilformat bättre.

Vi vet inte när Porsche kan tänkas presentera nya 911 Turbo, men det är inte omöjligt att det blir om ett par veckor knappt, det vill säga när bilsalongen i Genève öppnar. Då kommer vi i bilen att få se en turbomatad boxersexa på 3,8 liter som har kopplats till den nya åttaväxlade PDK-dubbelkopplingslådan. Effekten lär överstiga föregångarens (991.2 Turbo) 540 hästkrafter, kanske den rentav tar sig hela vägen upp till gamla 911 Turbo S 580 hästkrafter.