Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080805-boxster-s-cayman-s080805-boxster-s-cayman-s080805-boxster-s-cayman-s
080805-boxster-s-cayman-s

Nya Porsche Cayman S Sport och Boxster S Porsche Design Edition 2

Porsche utökar sitt redan digra modellutbud med vässade versioner av Boxster och Cayman. Nya Cayman S Sport var väntad, men som en bonus fick vi även Boxster S med det extremt långa tilläggsnamnet Porsche Design Edition 2.

Den officiella releasen av Porsche Cayman S Sport var väntad sedan en bildläcka cirkulerat på internet ett tag. Men när det nu äntligen blev dags överraskar Porsche med att samtidigt dra täcket av en lätt vässad Boxster S – Porsche Boxster S Design Edition 2. Båda bilarna får lite mer kraft över bakaxeln men fokus ligger på rent visuella förändringar.

Båda de nya specialversionerna bygger på de sportigare S-versionerna av Boxster och Cayman. Med ett blygsamt krafttillskott på 8 hästkrafter passeras äntligen 300-hästkraftersgränsen. Den platta 3,4-liters sexan levererar nu 303 hästkrafter. Den lilla hästkraftsknuffen åstadkoms genom att ett nytt sportavgassystem har tagit plats. Förutom de nytillkomna hästkrafterna är det främst nya färger skiljer bilarna från sina vanliga syskon. Boxster S Porsche Design Edition 2 är en nästan allt igenom vit historia. Den kommer i den nya färgen Carrara White (den stavas faktiskt så), nya 19-tums fälgar och nya luftintag på sidorna. Den vita färgen syns även invändigt på mätartavlorna och mittkonsolen. Förutom bilen får köparna även ett armbandsur med urtavla i samma vita färg.

Cayman S Sport är lite färgstarkare. Vid en hastig blick kan Cayman S Sport misstas för att vara 911 GT3, främst beroende på att Cayman har fått låna den speciella färgsättningen från det argsinta syskonet. Förutom en rad mindre speciella alternativ går bilen även att få i den karakteristiskt hulkengröna 911 GT3-färgen. Cayman S Sport får även Porsches antisladdsystem PSM, 10 millimeters lägre markfrigång och inredning i alcantara. Icke att förglömma är den tuffa RS-dekaleringen. 

Cayman S Sport ska bara byggas i 700 exemplar. Vilket nummer i ordningen den egna bilen har går att se på den lilla plaketten på handskfacket. Boxster S Porsche Design Edition blir ännu mer sällsynt med sina blott 500 exemplar. Båda bilarna blir exklusiva för den europeiska marknaden och försäljningen startar i början av september.