Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100615-porsche-nyheter
100615-porsche-nyheter
100615-porsche-nyheter
100615-porsche-nyheter

Nya Porsche-modeller avslöjade

Porsche ligger inte på latsidan efter lanseringen av nya Cayenne och dessförinnan Panamera. Självklart har de nya saker på gång och tack vare en läcka vet vi vad. Vi kan bland annat se fram emot 911 Speedster och 911 Carrera GTS.

 Tack vare en informationsläcka från ett säljmöte hos Porsche i USA vet vi lite mer om vad Porsche har på gång under den närmaste tiden. Teamspeed.com snappade upp informationen för den nu vidare. Nyheterna kan sammanfattas som så att Porsche har planer för ännu fler versioner av 911 – modellen som redan i dag går att få i en uppsjö olika utföranden.

Senare i år kommer en 911-version som ser ut att kunna fånga många Porsche-entusiasters hjärtan. Teamspeeds information talar om en 911 Speedster som ska byggas i endast 100 exemplar. 911 Speedster ska skilja sig från mängden genom bakhjulsdrift, 408 hästkrafter, PDK-låda, endast två stolar och unika färgutföranden i vitt eller blått. Det talas också om en prislapp på cirka 1,6 miljoner kronor.

408 hästkrafter ska även finnas i Porsche 911 Carrera GTS som kommer under våren 2011. GTS-tillägget innebär bakhjulsdrift, sexstegad manuell låda, fälgar med centrumbult, sportavgassystem och ett helt nytt wide-body-paket som ska få bilen att sticka ut rejält från andra 911:or. Under våren planerar Porsche även att släppa en ny Cayman-version som bäst beskrivs som en coupévariant av Boxster Spyder. Den ska bli lättare och starkare och väntas få en prislapp omkring 500 000-600 000 kronor.

Den kanske mest efterlängtade av alla Porsche-modeller – 918 Spyder – får vi dessvärre inget klart besked om. Enligt Teamspeeds information har supersportbilen ännu inte fått grönt ljus för produktion, men om den till slut får det så ska det gå väldigt snabbt att få ut den på marknaden. 

Läs mer