Nya Renault Clio RS

Nya Renault Clio RS – tre snabba från provkörningen

En ny generation Renault Clio RS med 200 hästar, det låter mumma det. Vi lät chefen ta flyget söderut för att rasta fransmännens lillbuse både på banan och utanför.

Hallå där Daniel Frodin, var är du i dag?

– I ett svinkallt och blåsigt Spanien, i trakterna av Granada. En väldig tur att jag fick med mig mössa och handskar. Det är runt nollan och blåser riktigt mycket, nästan så att det är bättre för er där hemma.

 Men du kör väl ändå något roligt?

– Absolut, nya Renault Clio RS står på menyn, både på bana och på kurviga spanska landsvägar. 200 hästkrafter och 240 newtonmeter plockade ur en 1,6-liters turbomaskin.

 Dina intryck hittills?

– Väldigt bra, oerhört fint chassi och trevlig dubbelkopplingslåda. Dessutom kan du få bilen att låta som en Alpine A110, en R8 Gordini och till och med en Nissan GT-R, men om det, hur den gör ifrån sig på bana och allt annat får du veta betydligt mer om när du köper Teknikens Värld nummer 8/2013 som når kioskerna 28 mars.

 Som Daniel Frodin säger, tidningen finns från och med 28 mars, men... om du vill ha gräddfil investerar du en liten summa i vårt oemotståndliga prenumerationserbjudande och får tidningen ännu lite tidigare – dessutom skickad direkt hem till dig.