Nya Renault Espace – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är som vanligt någonstans i Europa och kör ny bil. Vi kollar var han befinner sig nu. Hallå PeO?

Hej du. Jo, i Nimes i södra Frankrike för nya Renault Espace. Inte så varmt kanske, +6 nånting, men ingen snö i alla fall som jag har sett det blivit gott om i Sverige igen.

Det kan man ju säga. Espace då?

Man kan lugnt säga att en ikon är tillbaka. Espace har aldrig varit död men har fört en tynande tillvaro i Sverige. När såg du en Espace senast? Nya versionen är lika lång som tidigare, lika bred, men mycket lägre. Anpassad för marknaden helt enkelt. Bjuder på rikligt med utrustning och fyrhjulsstyrning och ställbara stötdämpare för mera pengar. Ett behagligt landsvägslok men det finns brister som du kommer att få läsa om i ett senare nummer av Teknikens Värld.

Spännande! På Renaults hemsida får man ju uppfattningen att bilen redan säljs?

Det får man, och det gör den. Men det är leverans först i maj. Storsäljaren blir troligen dCi 160 som har riktigt mycket utrustning. 369 900 med bra automatlåda. Klenare dCi 130 med 6-växlad manuell låda kostar 314 900 kronor. Inga bensinmotorer erbjuds i Sverige.

Mer om nya Renault Espace kan du läsa i Teknikens Värld nummer 10 som utkommer 23 april. Du vet väl förresten att du som prenumerant även kan läsa tidningen digitalt i din läsplatta eller mobiltelefon?