Nya Renault Mégane RS avslöjad bakifrån

För första gången får vi se nya generationen Renault Mégane RS i skarpt utförande. Tyvärr är det endast ändalykten som vi får se.

Vi misstänker att Renault har ett uppdrag som de värdesätter högt, nämligen att ta tillbaka varvrekordet runt Nürburgring. Det var ju ett tag sedan de var titelhållare. Sedan några veckor tillbaka är det som bekant Honda med sin nya Civic Type R som är snabbast i klassen framhjulsdrivna produktionsbilar runt ”det gröna helvetet”, dessförinnan var Volkswagen snabbast.

Renaults vapen heter nya Mégane RS, en bil som vi redan sett fina spionbilder på och som vi nu för första gången får se i skarpt utförande tack vare ett fotografi som lagts ut på sociala medier. Vad vi ser är en kaxig bak med stående luftslitsar i stötfångaren, grov diffusor och ett centralt placerat ändrör i krom som innehåller två mindre rör som estetiskt sett inte är lika vackra att avsluta med. Bred över höfterna är den också, nya Mégane RS som väntas få åtminstone 300 hästkrafter för att ens ha en chans mot dagens hjältar i klassen. Exempelvis har nämnda Civic Type R 320 hästkrafter.

Gamla Mégane RS-värstingen Trophy 275 hade, som modellbeteckningen avslöjar, 275 hästkrafter och det räcker inte långt i dagens sammanhang. Det var just Mégane RS Trophy 275 i R-utförande (lättad med 100 kilo) som en gång i tiden var herre på täppan med tiden 7 minuter, 54 sekunder och 36 hundradelar runt Ringen.