Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Renault Mégane Sport Tourer officiell

Renault visar upp den helt nya kombiversionen av Mégane, den första modellen i segmentet med fyrhjulsstyrning.

Helt nya Renault Mégane presenterades redan i september förra året, och nu är det dags för kombiversionen. Än så länge delar Renault dock inte med sig av så mycket information då den officiella världspremiären kommer att ske under bilsalongen i Genève.

Likt sitt större syskon Talisman så kommer Mégane Sport Tourer att erbjudas med 4Control, som betyder fyrhjulsstyrning. Ett system som ska ge ”mer exakt och dynamisk väghållning på slingrande vägar”, något som Renault säger sig vara först i segmentet med att erbjuda.

Modellen vi får se bilder av är den extrautrustade GT-versionen som har en del detaljer som skiljer sig från grundversionen, så som kromade avgasutblås, något aggressivare stötfångare och vinge på bagageluckan.

I nuläget meddelar Renault inte vilka motorer som kommer att erbjudas till kombimodellen, men mest troligt är att det bli samma utbud som syskonet. Alltså tre bensinmotorer med antingen 100, 130 eller 205 hästkrafter, samt tre dieselmotorer med 90, 110 eller 130 hästkrafter.

Enligt Renault ska Mégane Sport Tourer erbjuda ”segmentets längsta maximala lastutrymme”, alltså om baksätesryggarna fälls.

Mer om nya Renault Mégane Sport Tourer får vi veta när bilsalongen i Genève drar igång i mars.