Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Renault Scenic officiell – bilder, fakta och film

Renault presenterar den nya fjärde generationen Scenic som har växt till sig en del jämfört med föregångaren.

Vi har redan fått se en bild på nya Renault Scenic då den läckte ut i förra veckan, men nu är den helt officiell. Här är allt du behöver veta.

Jämfört med sin föregångare har nya Scenic växt till sig med fyra centimeter på längden och två på bredden, hjulbasen har utökats med 32 millimeter. Totalmåtten är 441 x 187 x 165 centimeter vilket gör Scenic aningen större än exempelvis Volkswagen Golf Sportsvan, som har måtten 434 x 181 x 158.

Nya Scenic bygger som bekant på samma CMF-plattform som nya Mégane och utseendet påminner starkt om syskonen Captur och Kadjar. I kupén känns designen igen från framförallt Espace med den stora vertikala infotainmentskärmen. Här finns utrymme för upp till fem personer och i bagageutrymmet går det in 572 liter bagage, i kupén finns ytterligare 63 liter lastutrymme fördelat på flertalet förvaringsfack.

Motorutbudet består av två bensinmotorer, antingen 115 eller 130 hästkrafter som båda kopplas till en sexväxlad manuell låda. På dieselsidan är utbudet större, en 1,5 eller 1,6-litersmaskin med 95, 110, 130 eller 160 hästkrafter, som beroende på effekt kopplas till sexväxlad manuell låda eller Renaults EDC automatlåda, med antingen sex eller sju växlar.

110-hästarsdieseln erbjuds även med Hybrid Assist, ett system som återvinner bromskraft som lagras i ett 48-voltsbatteri och en elmotor kan vid behov assistera förbränningsmotorn, elmotorn tar dock aldrig över drivningen.

Renault delar dock inte med sig om några uppgifter gällande snittförbrukning för motorerna.

Liksom flera av sina syskon erbjuds även Scenic med 4Control som betyder att bakhjulen kan hjälpa till att styra i vissa situationer. Standardutrustning är bland annat autobroms, något Renault säger sig vara ensamma med att erbjuda som standard i segmentet. Övrig utrustning som erbjuds är bland annat filkörningsassistent, adaptiv farthållare, filbytesvarnare och backkamera.Exakt när nya Renault Scenic kommer till Sverige, eller vad den kommer att kosta, är ännu inte fastställt.

https://youtu.be/Nk_ysXcr54M

Gilla på Facebook för fler videoklipp!