Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080819-renault-symbol080819-renault-symbol080819-renault-symbol
080819-renault-symbol

Nya Renault Symbol utstrålar elegans

Rubriken syftar på Renaults formuleringar i pressmaterialet om nya modellen Symbol. De klämmer till och med i med att bilen är förförande. Dock ställer vi oss tveksamma till formuleringarna. Renault har andra bilar i sin modellflora som betydligt bättre passar in på beskrivningen.

Renault Symbol är fransmännens nya lill-sedan som ska erbjuda uttrycksfull linjeföring, balanserade proportioner och förförande attraktion. Den 4,26 meter långa bilen kommer först och främst att erbjudas i Central- och Östeuropa, Ryssland, Turkiet och Maghreb-länderna (bland annat Marocko, Algeriet och Tunisien) och där kommer den säkert att fungera. På våra nordligare breddgrader är intresset hyfsat svalt för mindre sedanbilar, även om just Symbol sägs bjuda på ett rejält bagageutrymme.

Bilen delar fjädring med förra generationen Clio (II) som i sin tur också finns i sedanversion och då benämns Clio Symbol. Detta sörjer för att nya Symbol ska vara en fröjd att åka i – komfortabel och tyst. Det känns som lite väl starka ord för en kärra som ska klassas budget, lite som Dacia Logan som den inte är helt olik heller.

Motormässigt kommer Renault Symbol att erbjudas med både bensin- och dieselmotorer. Några närmare uppgifter om dessa finns inte i dagsläget, men Renault lovar låga förbrukningssiffror, till och med bäst i klassen.

Är du intresserad av att se nya Symbol live bör du bege dig till bilsalongen i Moskva som öppnar dörrarna för allmänheten den 29 augusti.

Läs mer