Nya Renault Twingo

Nya Renault Twingo – första officiella bilden (+ 2 bonusbilder)

Renault har skickat ut första bilden som visar hur nya Twingo ser ut i olika utföranden. Dessutom har vi ytterligare två att visa er, se det som en bonus så här i väntans tider.

Det är inte förrän i natt som nya Renault Twingo blir officiell, men vi antar det är med anledning av läckan tidigare under dagen som Renault i kväll har skickat ut en första bild på nya minibilen. En bild som dessutom visar Twingo i olika utföranden – femdörrarsversioner allihopa men där två har fällbar taksektion à la Citroën DS3 Cabrio, Fiat 500C och kommande Opel Adam Cabrio.

På bilden ser vi tydligt att konceptbilen Twin-Z för snart ett år sedan visade upp former som överensstämmer med den färdiga Twingon.

Nya Renault Twingo är något så häftigt som en liten bil med bakhjulsdrift och – motorn placerad bak. Detta beror på att det är den tekniska drivlinelayout som Smart Fortwo och Forfour av kommande generationer använder sig av (precis som i dag). Twingo och Smart-bilarna är alltså syskonbilar.

 Som nämnt tidigare i dag blir det små trecylindriga motorer som tar plats i den korta rumpan. Tillsammans med manuella eller dubbelkopplade växellådor bilder de en kompakt enhet längst bak i bilen.

Mer om nya Twingo i morgon alltså. Men som kvällsbonus har vi ytterligare två bilder här nedan som kanske kan stilla din Twingo-hunger för några timmar...