Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
McLaren Shooting Brake
McLaren Shooting Brake
McLaren Shooting Brake
McLaren Shooting Brake

Nya ryktet: McLaren gör en Shooting Brake

Rykten med varierande grad av sanningshalt sprids ofta i bilvärlden. Ett av de mest intressanta den senaste tiden handlar om McLaren, som påstås vara i färd med att utveckla en Shooting Brake.

”Allting som du gör kan jag göra bättre” hävdades en gång i tiden i musikalen Annie get your Gun, men sångstycket hade lika gärna kunnat vara ledmotiv för McLarens filosofi, och deras fabrik i engelska Woking. Texten då självklart syftande på italienska Ferrari. Från den långvariga kampen inom Formel 1, via superbilar som McLaren F1 och McLaren-Mercedes SLR till dagens MP4-12C, som ju får vara riktad rakt mot Ferrari 458 Italia.

 Nu kommer färska rykten att man även förbereder en så kallad Shooting Brake, det vill säga en tvådörrars kombimodell. Liknande Ferrari FF. Hittills har McLaren hållit sig borta från GT-vagnar, något som länge varit en del av Ferrari-programmet. Om uppgifterna, som först publicerades av brittiska tidningen Auto Express, visar sig stämma kan det dock vara slut på det.

 Enligt uppgifterna ska den nya modellen baseras på samma grund som just MP4-12C, och kanske komma att presenteras så snart som 2014. Problemet är dock att MP4-12C är en mittmotorförsedd supersportbil, och inte en frontmotoriserad GT-vagn som Ferrari FF. Alltså kan man räkna med att en hel del modifikationer kan komma att behövas. Och att man ska ta ryktet, i alla fall ännu så länge, med en rejäl nypa salt. Den som lever får se helt enkelt.