Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya ryktet: Rolls-Royce överväger crossover

Vi har hört det förut, men nu har ryktet tagit fart igen, att Rolls-Royce ska bygga en suv eller crossover. Orsaken är förstås att gamla bundsförvanten, numera rivalen, Bentley har sin suv på god väg mot produktion.

Att Bentley släppte en första bild på sin kommande suv-modell här om dagen har inte gått omvärlden förbi. Särskilt inte hos likaledes brittiska, likaledes luxuösa, Rolls-Royce. Bentleys vapenskrammel i suv-världen har gjort att galna ryktet om en Rolls-Royce-suv nu har tagit fart igen.

Mer specifikt har ett uttalande från BMW:s styrelseledamot Peter Schwarzenbauer gjort gällande att en crossover med Rolls-Royce-emblem inte är en orimlig tanke. ”I framtiden kan hälften av världsmarknaden för bilar bestå av suv- och crossovermodeller”, hävdar Schwarzenbauer i uttalanden, och hänvisar till oberoende undersökningar.

Fortfarande lär det dock vara en lång väg kvar innan vi kan se en Rolls-suv på vägarna. Även om företaget ”seriöst överväger” en suv, så måste den fortfarande möta alla standarder som krävs för att vara en ”äkta” Rolls-Royce för att få grönt ljus av BMW-ledningen.